A THAI MASSZÁZS MŰKÖDÉSMECHANIZMZUSA, ÉS HATÁSAI

A nyugati masszázstechnikákkal ellentétben a thai masszázsnál nem az izomzat megdolgozása az elsődleges cél, hanem a test energiáinak aktivizálása, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai mentén. Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik, viszont ha elzáródik az energiaáramlás, zavara hosszabb távon különböző betegségek okozója is lehet.

Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a másfél-két órás masszázs során minden testrészen végigmegy a masszőr, a lábujjaktól a fejük búbjáig. Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz, bár nem az izmokra hat. A masszőrök nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térddel, talppal és könyökkel is masszíroznak.

Az energiablokkok felszabadítása által helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik ez által az immunrendszer, megszabadít a feszültségtől, könnyűnek, felszabadultnak érezzük magunkat.

A masszírozást a földön végzik. Ennek az a filozófiai ok, hogy a masszőrnek és a paciensnek egy szinten kell lennie. De nagyon praktikus is, mert megkönnyíti a masszírozást, a masszőr az erőkifejtéshez nem az izomerejét, hanem a testsúlyát és technikai elemeket használ. Nem kell hozzá semmilyen felszerelés, bárhol elvégezhető. A sokoldalú kezelés ideje két, két és fél órás teljes testet átmasszírozó a testi és lelki egyensúlyt visszaállító gyógyító foglalkozás. Thai masszázs gyógyító hatása messze felülmúlja a konvencionális nyugati orvosi terápiákat néhány területen, mint például az asztma, székrekedés, vállmerevedés, szívinfarktus utáni helyreállás, végtagok mozgékonyságának helyreállítása agyvérzés után, hogy néhányat említsünk.

Hatóterületei: Az izmok, az izületek, a kötőszövet, a vegetatív idegrendszer, a belső szervek, a vérkeringés, az energia vonalak és az energia pontok.

Hatásai: relaxáló, nyugtató, pihentető, kikapcsoló, ellazító, feszültség- és fájdalomcsökkentő, egészségmegőrző, pszichoszomatikus terápiás.

Rendszeres alkalmazása jó közérzetet biztosít, emellett kiváló gyógyhatása van a szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére.
Thai masszás a teljes emberre hatással van mély anatómiai és fiziológiai szinten.

 • Általánosságba véve, a Thai masszázs a következő test-rendszereket
  aktiválja:
 • A csontváz és izomrendszerünket helyváltoztatáshoz.
 •  Az emésztő, légzési, nyirok valamint az ürülék eltávolítási és energia
  rendszereinket.
 •  Az ideg, kiválasztó, endokrin és nemző rendszereinket koordinációhoz,
  szabályozáshoz és új élethez.
 • Thai masszás lecsendesíti a testet és az elmét. A hintázó mozgás utánozza a
  koponyai ritmust, ami visszhangzik minden izületben és a gerincben. A test
  kinyújtódik az összehúzódási sémáiból, a test hajlékonysága megnövekszik.
 • Thai masszás hatással van a perifériás idegrendszerre. Ez a rendszer
  tartalmazza az érzékelési és mozgató idegeket, koponya és gerinc idegeket.
 • A gerinc idegek a gerincagy kibővítései, amik, megkülönbözteti a formákat, ésreagálnak enyhe érintésre, fájdalomra és hőmérsékletre. A masszás idejealatt az érintés, gyógyító jeleket küld, ebbe a komplex rendszerbe, kiegyensúlyozva azt.